FARVEL SKØNNE LILLESØSTER

DET BETYDER MINE TATOVERINGER

11857754_10153415173217420_192588739_n

Jeg har altid været af den overbevisning om, at jeg ville ende med en masse kropsudsmykning, i form af tatoveringer. Jeg fik den første da jeg var 20. Altså for to år siden. Dette var blot et lille hjerte på håndleddet, som min bedste veninde og jeg tog en hurtig og spontan beslutning, om at køre ned og få lavet, en dag efter arbejde. Det var ret vildt for os begge to! Efterfølgende har jeg fået fyldt 7 gange mere blæk i huden, og er nu oppe på 8 tatoveringer i alt. Jeg har RIGTIG meget skrift på mine arme, og har også besluttet mig for, at lade det være ved det nu. Jeg kunne nærmest skrive en hel bog med alt det jeg har stående 😀

Hver og én tatovering har hver sin betydning, og alle betyder de noget specielt for mig. Selv om jeg måske nogen gange kan tænke: ”Hold da op Anna, den er satme grim den dér! hvad tænkte du lige på?”, så fortryder jeg ingen af dem, for der har jo været en grund til at få dem alle lavet.

11872711_10153415174607420_794299529_n

”Life is about creating yourself” fik jeg lavet for lidt over et år siden, og er en forkortelse af ”Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself”’. På det tidspunkt havde jeg lige fundet sammen med hende pigen fra Tinder. Vi skulle i biografen en aften, og jeg var glad og stolt over, hvor langt jeg var kommet. Så jeg bestilte en hurtig tid hos min tatovør. Jeg lever efter lige netop dette motto. Livet handler ikke om at finde dig selv, det handler om at skabe dig selv. Altså brug den erfaring du har fra livet, til at være den person, du har lyst til at være. Livet former dig jo, efter det du oplever igennem årene. Det er ikke noget du skal ud at ”lede” efter.

11855319_10153415135857420_1897186425_n

”Euphoria” er en af de tatoveringer, jeg måske nogen gange kan synes er lidt fjollet. Jeg ved jo godt, at Euphoria betyder at man er i en tilstand af lykke og glæde. En tilstand, du tit er i, når du er på stoffer. Og det er jeg ikke! Det siger mig absolut ingenting, og folk der gør det, har jeg ikke spor tilovers for. Men da jeg fik lavet denne var det blot tilstanden af lykke der hev i mig. Jeg følte mig meget lykkelig på daværende tidspunkt. Og ja, så havde den svenske sangerinde Loreen jo lavet sangen ”Euphoria”, som jeg var helt vild med, og jeg har jo en svensk mor, så det var bare endnu en god grund til at få den lavet. Haha! Det er måske en af dem, der ikke var så gennemtænkt, men så er det heldigt, den ”bare” sidder på håndleddet 😀

På billede nummer to ser I mit smukke feminine Chanel halssmykke. Lige præcis denne tatovering er jeg meget glad for! Jeg fik den lavet et par måneder efter jeg fandt sammen med Nat, og derfor jo også lige efter min lille identitetskrise (denne kan i læse om her). Denne er et symbol på, at selv om jeg er kæreste med en pige, kan jeg sagtens være feminin alligevel. Det var jo det, der var mit store issue da jeg fik min første pigekæreste. Jeg prøvede at gøre mig selv så maskulin, som muligt.

”Choose love” betyder for mig, at jeg skal vælge kærligheden. Jeg skal ikke vælge kærligheden ud fra hvilke normer og ”regler” der er. Jeg skal ikke vælge kærligheden ud fra, hvad folk fortæller mig, at kærlighed er. Jeg skal vælge kærligheden præcis som den er. Om det er kærlighed til en kvinde eller en mand.

11857720_10153419127032420_1239652340_n

Mit fine lille hjerte på håndleddet var min allerførste tatovering. Denne fik jeg lavet med min bedste veninde, og var et symbol for vores unikke venskab. Det var meget spontant og blev besluttet i en ”nu skal der bare ske noget”-hast, men glade var vi, og adrenalinen pumpede bare rundt i vores kroppe. Vi var SÅ stolte! 😀

11857618_10153415135892420_1657496271_n

”To infinity and beyond”.. Ja, hvad skal jeg så lige sige her 😀 Andet end, jeg fik den lavet sammen med Nat, da vi havde kendt hinanden i tre uger. En meget spontan idé. Men sjovt var det! Nat fik skrevet ”I can’t change, even if i tried” på sin arm, og så med min håndskrift. Det var altså lidt sødt! Så selv om denne måske også er lidt fjollet og som taget ud af ”Toy Story”, så har den altså stadig en meget stor betydning for mig, og så synes jeg den er super fin.

”Elsker dig forevigt” er nok den allermest betydningsfulde af dem alle. Det er min lillesøster der har skrevet den, og så er den blevet tatoveret direkte på min arm. Hver morgen når jeg står op, får den lige et blik. Jeg bliver så glad, og den minder mig bare om, hvor fantastisk en lillesøster, og ikke mindst familie, jeg har. Selv om den sidder på indersiden af min overarm, og jeg nok en dag skal få nogle lækre mormorarme, så tatoveringen hænger mere og mere i en bue i takt med, at fedtet ”slipper”, så ved jeg, at jeg ALDRIG vil fortryde denne.

11830937_10153415176757420_1557876039_n

Fjeren symboliserer håb og frihed for mig. Begge dele på én gang. Dette bunder i, at jeg i 2008 var ude for de værst tænkelige ting i mit liv. Min elskede farmor, som altid har klaret sig selv, og været der for mig, i de svære tider, kørte galt, og endte i en kørestol, på et plejehjem. Få uger efter fik jeg beskeden om, at min mor havde fået konstateret kræft, og skulle i kemobehandling. Et behandlingsforløb der varede i flere år, og en mor der følte, hun skulle være stærk over for os børn. Okay, hun VAR stærk! Når man spurgte, hvordan hun havde det, så var svaret altid ”Jeg har det helt fint, skat”. Hun gik på arbejde, selv om hun var udkørt. Men intet skulle hindre hende. Hun skulle bare igennem det her. Og hvem ved, måske tog styrken over? For i dag lever hun i bedste velgående, med super flotte prøver hvert halve år. Hun er kræft fri, og har været det i nogle år nu. Som hun plejer at skrive til mig ”Nu har jeg været til scanning, og de siger, at jeg er MEGET smuk indvendig!”. Og ja, det må hun siges at være. Både på den ene og den anden måde.  Hverken min mor eller farmor er fan af tatoveringer, men okay, denne er da bedre end at få skrevet ”Mor” eller ”Farmor” et sted på kroppen. Folk ved måske ikke hvad den betyder lige umiddelbart når de ser den, men bagved er der bare så smuk en historie. Jeg har haft håbet med mig hele vejen, både for min mor og min farmor. Min mor har det bedre end nogensinde før, og min farmor har det, trods omstændighederne, også godt. De kom begge ud i friheden. Ud på den anden side. Og jeg er SÅ stolt af dem begge to!

Andre end mig, der har en unik og smuk historie bag en tatovering, at fortælle? Så vil jeg rigtig gerne høre!

Underskrift

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

FARVEL SKØNNE LILLESØSTER